Yangın çıkış kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Yangın çıkış kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Blog Article
Bu baplar, yangın merdiveni tıngırluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların emniyetli bir şekilde autarı çıkmasını sağlar.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir müddet ısı ve alev intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.
Örneğin, yangın merdiveni kapılarının belli bir alev dayanımı süresine ehil olması veya yangın esnasında tütün intikalini engellemesi kabilinden standartlara muvafık olmaları gerekmektedir.
Tabii ve olağan olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat kucakeride değerli bir varlığını unutan kişilerin bir yargılama adrenalin ile girmeye çhileışması daha sakınım kırmızıınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini sağlamaktır.
Yangın kapısının kilitleri, menteşeleri ve özge parçaları periyodik olarak denetçi edilmelidir. Yangın bapsı ayrıca, her yıl en azca bir misil kontrolör edilmeli ve test edilmelidir.
Bu nedenle, yangın kapıları her kuruluş, apartman ve hizmetletmelerde bulunması zorunlu olan strüktürlar arasındadır. Yangın kapılarına manzum olarak hizmet bünyelması ve kapıların sağlamlamlığı denetleme edilmesi, yangın durumunda insanların hayatını kurtarmanın cihetı aralık maddi hasarın da önlenmesi açısından berenarı önemlidir.
Yangınlar hızla yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı terk etmelerini çatı muhtevai yangın merdivenleri, insanların binadan emin bir şekilde çıkmalarını esenlar ve ivedili perese tahliyesini kolaylaştırır.
Yükümlü servis merdivenlerinin yaygınliği en azca 65 cm olmalıdır. Yüce katlı binalarda yangın merdiveni yaygınliği en azca 90 cm, kaçış yolu degajeliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genişliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Firmaların genel olarak uygulama yöntemi; Apartmanların Mecra Odası aksamından birer yangın merdiveni bapsı açarak; aşağıda bulunan Garaj alegori iniş sinein Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın merdivenlerinin bir yerının mutlaka bariz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi binalardaki yangınlarda dirilik zayiatının olmasını kritik oranda düşürmektedir.
Yangın kapılarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, uygun malzemelerden gestaltlması gerekir. Süsleyici yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en tendürüst bapların binanın strüktürsına şık çelik kabilinden malzemelerden üretilen baplar başüstüneğu gerçeği değsorunmemiştir.
şayet bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedi çıkış kapısı namına çatı yamaç aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe için sinestrüktürsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha rikkatli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı elan buna destelı olarak daha adi olmaktadır.
Yangın en tehlikeli risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı Yangın çıkış kapısı mukavemeti, isim boşaltma sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme şeşnda tutulması hayati önem taşımaktadır.